11 inspirerende ideeën voor interactieve posters

Oscar Wilde zei ooit: "Het geheugen... is het dagboek dat we allemaal met ons meedragen."

We hebben ons geheugen altijd op zak en het laat een glimlach op ons gezicht achterlaten, elke keer als we eraan terugdenken - maar stel je een leven voor zonder herinneringen om aan terug te denken? Zou dat niet erg deprimerend en erg saai zijn? Herinneringen zijn zeer essentieel in ons leven omdat ze ons in staat stellen te groeien en te leren een beter mens te zijn.

Onze herinneringen kunnen ons belangrijke levenslessen leren, vaardigheden en bekwaamheden demonstreren en ons gelukkig maken en vermaken. Er zijn nog zoveel meer dingen die onze herinneringen kunnen doen en hoe nuttig ze in ons leven zijn. Helaas vergeten we veel dingen tijdens het reilen en zeilen van de dagen. De tijd vliegt zoals veel mensen zeggen. Daarom is een interactief portret zo’n mooie aanwinst: het legt de mooiste herinneringen voor eeuwig vast op een creatieve manier.

Geen idee waar je moet beginnen? Put inspiratie uit deze blog.


1. Een huisdier uit je kindertijd

Onze huisdieren kunnen zoveel vreugde en troost in ons leven brengen. Misschien heb je ervan genoten om met je hond over de vloer te rollen, met je kat te knuffelen of met je vogel of andere huisdier(en) te spelen. Ze waren er altijd voor je, ze praatten nooit terug, en jullie maakten zeker nooit ruzie om iets. Had je één of meerdere huisdieren als kind of volwassene? Hoe werd je huisdier genoemd? Had je verantwoordelijkheden bij de verzorging van dat huisdier? Wat zijn je favoriete herinneringen met dit huisdier? Je kunt de naam of bijnaam van je huisdier bijvoorbeeld inspreken.


2. De favoriete muziek van je ouders

Soms is het niet onze eigen muziek die we ons het meest herinneren, maar de favoriete muziek van onze ouders die we keer op keer hoorden. Naar welke muziek luisterden je ouders, zongen ze of dansten ze toen je opgroeide? Een passage uit hun favoriete nummers doet het altijd goed.


3. Uitstapjes naar het strand

Het is niet verrassend dat veel dierbare jeugdherinneringen te maken hebben met zon, zand en surfen - en waarschijnlijk ook met zonnebrand. De zomers leken eindeloos te duren toen we jonger waren. Misschien was je alleen met je naaste familie op zomeruitstap, of deelde je die tijd ook met uitgebreide familie. Had jouw familie nog andere zomertradities? Vertel erover!


4. In de problemen komen

Het was waarschijnlijk heel gewoon om thuis in de problemen te komen. Maar de meeste mensen herinneren zich levendig, tenminste de eerste keer, dat ze buiten hun eigen huis of familie in de problemen kwamen. Misschien was het op school, in de kerk, bij een vriend thuis of op een andere openbare plaats. Wat gebeurde er? Kreeg je straf? Hoe heeft de ervaring je veranderd?


5. Wandelen in Stob Ghabhar

Een mooie herinnering van een van onze klanten: 'Mijn favoriete herinnering van dit jaar was toen ik in Stob Ghabhar en ten zuiden van Stob Ghabhar wandelde op de toppen van de Black Mount in de zuidelijke Schotse Hooglanden. Het was de eerste keer dat ik in zulke extreme omstandigheden wandelde, en hoewel het op sommige momenten gevaarlijk was, bereikten mijn vrienden en ik de top met aandacht voor elke stap. Ik denk dat dit mijn hele Chevening-reis vertegenwoordigt, dingen voor de eerste keer doen, die we nooit hadden gedacht of die we niet durfden, en daarom is het mijn gelukkigste moment, omdat ik besefte dat dromen kunnen worden bereikt met discipline, moed en kracht.


6. We sprongen van een brug (en overleefden het!)

Nog een mooie herinnering: ‘Bungeejumpen heeft altijd boven aan mijn bucketlist gestaan. Ik bedoel, het zit in ons DNA om alles te doen wat we kunnen om niet te springen. We besloten dat als we ooit zouden bungee jumpen, Nieuw-Zeeland de plaats was om het te doen. Het was daar dat de eerste bungee jump werd uitgevonden. En we besloten dat als we het gingen doen, we beter het origineel konden doen. De allereerste bungee jump ooit. De kreet van vrijheid is voor eeuwig opgenomen in een interactieve poster.’

7. De middelbareschooltijd vliegt voorbij

Soms behoren je laatste schooljaren tot de beste momenten van je leven. Tijdens je laatste jaren begrijp je eindelijk hoe het voelt om je schoolleven in een oogwenk voorbij te zien gaan. Het voelt alsof je gisteren nog voor het eerst de middelbare school binnenliep, met een enorme rugzak op je schouder en gloednieuwe sneakers om het jaar te beginnen. Dan is het einde ineens in zicht, slechts maanden staan tussen jou en de vrijheid in plaats van jaren. Je bent er zo dichtbij dat je het bijna kunt aanraken en er is niets beters dan de eindstreep te zien om je te motiveren om door te zetten. Zit je nog op de middelbare school of in het hoger onderwijs? Leg dan zeker een aantal mooie ervaringen vast voor jezelf of je vrienden.


8. De belangrijkste les van dit jaar: “We hebben allemaal eens een traktatie nodig.”

Nog een fantastische herinnering van een van onze klanten: “Soms moet je herinnerd worden aan wat het belangrijkste is wat je dit jaar is overkomen. Dit advies komt van iemand die een kleinigheid gaf aan iemand die aan het bedelen was op een druk kruispunt. Ik geef mensen die erom vragen meestal proteïnerepen; die waren die dag op, maar ik had toevallig een doos koekjes met fruit gekocht, dus ik pakte ze snel van mijn achterbank en overhandigde hem de hele doos. Zijn ogen lichtten op en hij zei: “Dit zal de dag van mijn kinderen goed maken. Het is lang geleden dat ze iets lekkers hebben gehad. We hebben allemaal soms een traktatie nodig.” Ik pakte snel mijn telefoon en hij sprak de woorden voor me in, en nu hangen ze voor altijd in mijn woonkamer. Want ja, dacht ik, dat hebben we soms nodig! Het is letterlijk zo simpel.


9. Nog een belangrijkste les van dit jaar: “Houd je aan een routine.”

Nog zo eentje: Het advies klinkt zo simpel, maar ik blijf erbij dat het me heeft geholpen mijn geestelijke gezondheid te bewaren tijdens de covidcrisis. Toen ik in maart op het punt stond om voor een onbekende tijd vanuit huis te gaan werken, vroeg ik mijn vriendin Laura, die al jaren vanuit huis werkt, of zij tips had. Ze zei dat je vanuit een eigen ruimte moest werken en niet op de bank, dat je 's ochtends moest beginnen alsof je op kantoor was, dat je 's middags moest lunchen en dat je de tv uit moest laten als je aan het werk was en in plaats daarvan naar instrumentale muziek moest luisteren. Ik wilde niet iemand worden die op elk uur van de dag werkmails beantwoordde of bleef werken alleen omdat de laptop voor me stond. Dus volgde ik haar advies op, en als het 18.00 uur is, log ik uit voor de avond, desnoods door nog eens naar de wijze woorden van Laura te luisteren. Het is de structuur die ik nodig heb om zoveel mogelijk controle te hebben in een onzekere tijd. Een esthetisch geheugensteuntje aan de muur helpt daarbij.”


10. Mijn favoriete nummer

Pastor Chris Oyakhilome zong het al. Could Not Stop Singing this Song. Muziek gaat vaak gepaard met prachtige herinneringen. Het is een nummer dat veel gedraaid werd toen ik een zomer door Europa reisde. Ik hoor er slechts één refrein uit - "It's a soul companion/ You can feel it everywhere" - en de late nachten en zandstranden komen onmiddellijk in mijn gedachten op. Maar als ik bewust zou proberen me iets speciaals van die vakantie te herinneren, zonder de muziek, zou ik me niets herinneren dat zo direct of emotioneel was. Dit is een ervaring die iedereen deelt: als je een stuk van een nummer hoort van tientallen jaren later hoort, word je teruggevoerd naar dat specifieke moment, alsof je in een tijdmachine stapt.

 

11. Je favoriete herinnering herbeleven

Wat is jouw favoriete herinnering? Heb je nog een leuke video, liedje of foto die daarbij hoort? Bij Twentywaves kun je deze omzetten naar een Soundwave Art. Je kunt je favoriete herinnering opnieuw beleven met een interactieve poster of canvas. Voor jezelf thuis of een herinnering om te delen met iemand anders.

Heb jij een inspirerend idee? Laat het ons weten!

Neem een kijkje bij onze verschillende designs en materialen:

 

Bekijk de producten hieronder:

👉 Minimalistic Soundwave
👉 Personal Photo Soundwave
👉 Radial Soundwave
👉 Superwide Soundwave

Ontdek onze materialen:

🔹 Poster
🔹 Poster met lijst
🔹 Canvas
🔹 Aluminium

 

>> Ga terug naar onze Homepage
>> Ga terug naar onze Blog